Az Erste feljöhet a második helyre a piacon

Több mint tizedével nőhet idén a privát bankokban kezelt vagyon.

MNO
2016. 01. 15. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly több mint 10 százalékot nőhetett a privát banki piac, és várhatóan az idén is hasonló mértékben gyarapodnak majd a legvagyonosabb réteg számlái – mondta a lapnak Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezető igazgatója. Mint írják, a körülbelül 48 500 privát banki számlán 2015 végén megközelítőleg 3400 milliárd forintot kezeltek a szolgáltatók, és ez év végére a számlák száma elérheti az 50 ezres lélektani határt. Az egyenlegek 3800 milliárd forinttal növekedhetnek.

A vagyon növekedésében fontos szerepet játszott az új pénzek beáramlása, ez a tendencia Karagich szerint idén is megmarad.

A vezető privát bank méretét tekintve várhatóan az OTP marad, ugyanakkor a jelenleg negyedik Erste feljöhet a második helyre a Citi lakossági üzletágának megvásárlásával. A kisebb, úgynevezett butikszolgáltatók – mint a Concorde Értékpapír, a Concorde Alapkezelő, az Equilor vagy az SPB – számára azonban komoly kihívást jelent, hogy a brókerbotrányok miatt az idén a korábbi sokszorosára nőtt a Befektető-védelmi Alapba (Beva) fizetendő díj – teszik hozzá.

„Lesznek olyan szolgáltatók, amelyeknél a következő négy év működési profitját teljesen elviheti a Quaestor-károsultak megsegítése” – magyarázta Karagich.

Az ügyfélkörben tovább nyílhat az olló azok közt, akiknek vagyona folyamatosan gyarapodik, és azok között, akik egy régebben megszerzett vagyont fektetnek be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.