Az Ersténél már készülnek a csokra

A bank fokozott érdeklődésre számít.

MTI
2016. 01. 13. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint addig is minden beérkező kérelmet regisztrál a bank. Kiemelték, hogy az Ersténél továbbra is felhasználható marad a csok önerőként: vásárlás esetén a vételárnál, építés esetén pedig a költségvetésben veszik figyelembe.

A bank fokozott érdeklődésre számít a három gyermek után járó 10 millió forint támogatás igénylésénél és a kapcsolódó kamattámogatott hitelnél.

A tájékoztatásban emlékeztetnek: segíti a gyermekvállalókat, hogy a házaspárok közül elég, ha csak az egyikük negyven év alatti a támogatás igénylésekor, másrészt nem elvárás az sem, hogy ne legyen egyéb ingatlantulajdona az igénylőknek. Nincs felső korlát a hasznos alapterületre, valamint a négyzetméterre jutó árra sem.

Akik élnek a 10 millió forintos támogatási összeg lehetőségével, vállalva a 3 gyermeket, új lakás vásárlása, vagy építése esetén jogosultak lehetnek 10 millió forint kamattámogatott hitel felvételére is. Ezenfelül új lakás építése esetén adó-visszatérítési támogatásban is részesülhetnek az igénylők – áll az Erste a tájékoztatásában.

A múlt héten két bank, az OTP és az FHB jelezte, hogy fiókjaikban már elérhetők az új otthonteremtési támogatások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.