Az IBM vette meg a magyar céget

Pénzről nem tettek említést, de olyan 37 milliárd forintról van szó.

2016. 01. 21. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IBM közleménye szerint a felvásárlással az IBM bővíti felhőalapú videószolgáltatásait. A cégnél újonnan megalakult cloud video services üzletág az IBM szerint 105 milliárd dollárra becsülhető üzleti lehetőség kiaknázását tűzte ki célul.

A Ustream vállalatok és műsorszolgáltatók számára biztosít felhőalapú videostreaming, azaz internetes műsorsugárzási lehetőséget, a vállalati sajtótájékoztatók megtartásától kezdve az élő koncertközvetítésig. A cég mintegy nyolcvanmillió felhasználó – köztük a Nasa, a Samsung, a Facebook, a Nike és a The Discovery Channel – számára szolgáltat élő vagy on-demand videótartalmat.

A Ustream központja San Franciscóban van, fejlesztési részlege  Budapesten, adatközpontjai pedig a kaliforniai San Joséban, Amszterdamban és Tokióban.

Korábbi sajtóhírek egyébként arról szóltak, hogy olyan 130 millió dollárt érhet a magyar vállalkozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.