Biotermékkel és pálinkával hódítanánk meg a piacot

Magyarország elkötelezett a gmo-mentes élelmiszerek mellett – jelentette ki Fazekas Sándor.

MTI
2016. 01. 16. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor, akit a világ egyik legnagyobb élelmiszer-ipari vásárán tartott globális mezőgazdasági fórumon szólaltatott meg a csatorna, kifejtette: ezért indította Magyarország másfél éve azt a kezdeményezést, hogy legyen Európa gmo-mentes. A programhoz tizenegy uniós ország és hat unión kívüli állam is csatlakozott.

Magyarország különösen bio- és prémiumtermékekkel, borokkal, kiváló pálinkákkal jelentkezhet az európai és a világpiacon egyaránt – mondta a tárcavezető.

Beszélt arról is, hogy a németek szeretik és értékelik a magyar konyhát, Magyarország a német piacra szállítja a legtöbb élelmiszert. Hozzátette, szeretné, ha minél több magyar élelmiszerüzlet, étterem nyílna Berlinben és más jelentősebb német városokban.

Fazekas úgy látja, megélhetést kell nyújtani az embereknek a vidéken, falvakban, kisvárosokban is. Olyan vidékpolitikára van szükség, amely segíti az egyre több feldolgozóüzem kialakítását, a késztermékek előállítását. Az elmúlt években a mezőgazdaságba irányuló befektetések igazolták ezt, a magyar állam több százmilliárd forint támogatást nyitott meg, az élelmiszeripar kezd kilábalni a válságból – jelentette ki.

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy a kiállításon nagyon nagy az érdeklődés a magyar pavilon, a magyar élelmiszerek iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.