Csökkentek a termelői árak

A belföldi értékesítési árak 2,8, míg az exportértékesítési árak 0,5 százalékkal mérséklődtek.

MTI
2016. 01. 29. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015 egészét tekintve a belföldi értékesítés árai átlagosan 3,1 százalékkal alacsonyabbak, az exportértékesítésé 0,3 százalékkal magasabbak voltak, összességében az ipari termelői árak 0,9 százalékkal csökkentek a 2014. évihez hasonlítva. A feldolgozóipar termelői árai decemberben 1,0 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2014 végén, a belföldi árak 2,3, az exportárak 0,5 százalékkal csökkentek.

A belföldi értékesítésben a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,9, a fogyasztási cikkeket gyártókban 0,7 százalékkal nőttek az árak.

Tavaly, az előző évhez képest, a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,3 százalékkal emelkedtek, míg a fogyasztási cikkeket gyártókban nem változtak a termelői árak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.