Dohány- után nemzeti italboltok jöhetnek

A várható törvénymódosításokból vizionálja a Figyelő szerzője az újabb piaclenyúlást.

MNO
2016. 01. 21. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeszesital-kereskedelemben is elérkezhet az a pont, amikor az alkoholt is csak meghatározott, speciális értékesítési jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd megvásárolni – olvasható a Figyelő legfrissebb számának cikkében, amelyben a szerző Baka F. Zoltán arról értekezik, milyen változásokkal, fordulatokkal számolhat a magyar társadalom idén. Az újságíró abból következtet, hogy a dohányboltok után jön az alkoholértékesítés újra leosztása is, hogy a várható jogszabályalkotásban szerepel a jövedékiadó-törvény módosítása is. Ezzel összefüggésben a cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes követni: milyen új befektetők tűntek/tűnnek fel a szeszesitalgyártásban, bár azt is megjegyzi Baka F. Zoltán, hogy a piac újrafelosztása biztosan jelentős érdeksérelmekkel jár majd, arról nem beszélve, hogy hatalmas tülekedés alakulhat ki a nyertes pozíciók megszerzéséért.

A cikkben ezenkívül szó esik arról, hogy Orbán Viktornak sikerült lecsendesítenie a közvetlen környezetében dúló vitákat (Lázár–Rogán-, Lázár–Csányi-csörték például), ezért itthon nyugodtabb időszakra számíthatunk, viszont a nemzetközi porondon változatlanul zajos idők várhatnak ránk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.