Egyre többet vásárolunk az interneten

Összesen 4,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom tavaly novemberben.

MTI
2016. 01. 25. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A január 7-ei első becslésben közölt, a naptárhatástól megtisztított 4,4 százaléknál 0,1 százalékponttal kisebb a második becslés adata.

Az élelmiszer és élelmiszer jellegű termékek vegyes kiskereskedelmében 1,7, a nemélelmiszer-kiskereskedelemben 7,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene novemberben az egy évvel korábbival összevetve. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 0,6, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 6,1 százalékkal nőtt.

Az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 19,7 százalékkal emelkedett a forgalom, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 14,3, a használtcikk-üzletekben 11,3, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikküzletekben 4,3, a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszerüzletekben 3,4, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 2,3 százalékkal.

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,7 százalékkal csökkentek.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 801 milliárd forint volt tavaly novemberben. A forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 39 százaléka a nemélelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 26,2 százalékkal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés – közölte a KSH.

Tavaly január–novemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,4, a nemélelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.