Hatalmas bírságot kapott a K&H

A bankcsoportnak 69 millió forintot kell fizetnie.

MTI
2016. 01. 22. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátették, hogy a jogsértések nem hordoznak olyan rendszerkockázatot, amelyek súlyosan veszélyeztetnék a bankcsoport megbízható működését.

Az MNB az átfogó vizsgálatot a K&H Bank Zrt.-nél és leányvállalatainál, a K&H Faktor Zrt.-nél és a K&H Ingatlanlízing Zrt.-nél végezte a 2012. október 2-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakra.

A jelentős összegű bírság kiszabását a jegybank szerint a jogsértések számossága és súlya, valamint a jogsértések ismétlődése indokolta. Számos hiányosság megszüntetésére már korábbi felügyeleti határozatok is kötelezték a hitelintézetet – tették hozzá.

Az MNB közleménye szerint súlyosító körülménynek számított az is, hogy az ügyfelek jelentős hányadát érintették a befektetési szolgáltatási tevékenység körében megállapított ügyfélszámla-kezelési problémák, annak ellenére, hogy az ügyfelek érdekének sérelme nem volt megállapítható. Enyhítő körülménynek számított a bankcsoportnak a felügyeleti vizsgálat során tanúsított együttműködése – írták közleményben.

Az MNB kötelezte a K&H Bank Zrt.-t, hogy legkésőbb a soron következő adatszolgáltatás alkalmával, illetve a határozat kézhezvételét követő három, illetve hat hónapon belül tegye meg a szükséges intézkedéseket a feltárt hiányosságok megszüntetésére.

A K&H Bank az MTI megkeresésére azt közölte, hogy tudomásul vette az MNB határozati pontjait és tanulmányozza azokat. A K&H mindenkor a hatályos törvények és jogszabályok betartásával jár el – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.