Hatalmas ipari park épül Miskolcon

Négy Mercedes-gyár férne el ekkora helyen, tíz év lehet, mire megtelik bérlőkkel.

MTI
2016. 01. 09. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap írása emlékeztet arra, hogy az új ezerhektáros ipari területről Orbán Viktor miniszterelnök szólt először a Modern városok program keretében miskolci látogatásán az elmúlt év tavaszán, de utána a városvezetés hónapokig nem nyilatkozott arról, hogy hol lehetne ekkora területet ilyen célra kialakítani.

Miután a város közgyűlése ezen a héten módosította a további fejlesztésekhez a város építési szabályzatát, ezzel változtatási tilalmat vezettek be a kijelölt területen, amelynek a nagyságát a lap úgy érzékelteti, hogy itt például négy Mercedes-gyár, vagy húsz Bosch-üzem férhet el.

Az újság cikke kitér arra, hogy jelenleg mezőgazdasági művelés alatt állnak a földek, és legalább tíz év kell ahhoz, hogy gazdasági vállalkozásokkal benépesüljön a terület.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.