Házkutatás volt a Renault-nál

Az autógyár részvényének árfolyama húsz százalékot esett.

MTI
2016. 01. 14. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) versenyjogi, fogyasztóvédelmi és csalás ellenes hivatal a francia média csütörtöki jelentése szerint január 7-én házkutatást tartott a Renault autógyár hivatali helyiségeiben. Szakszervezeti képviselők szerint a házkutatás a motorok emissziós értékeivel hozható összefüggésbe.

„A Renault számos telephelyén tartott házkutatást a hatóság” – erősítette meg a CGT szakszervezettől Florent Grimaldi a Reuters hírügynökségnek az elsőként a francia AFP hírügynökség által közzétett értesülést. Az átkutatott osztályok alapján arra lehet következtetni, hogy az emissziós értékek után vizsgálódtak – tette hozzá.

Szakszervezeti képviselők az AFP hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a hatóságok a Renault vezető tisztségviselőinek számítógépeit foglalták le. Sem a Renault, sem pedig a DGCCRF felügyeleti szerve, a gazdasági minisztérium nem kommentálta a médiajelentéseket.

A Renault részvénye húsz százalékkal gyengült a házkutatás hírére. A Renault árfolyamvesztését a PSA Peugeot Citroen is hét százalékos gyengüléssel követte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.