Hetvenmillió a levesbe?

Átvilágításon derült ki, hogy sok pénzt költenek az erdőgazdaságok. Újabb átvilágítás jön.

MNO
2016. 01. 20. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly világította át a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) és az Állami Számvevőszék a magyar erdőgazdaságokat, jelentésük szerint ezek meglehetősen pazarló módon költötték a pénzt. Erre mit léptek az erdészetek? Hetvenmillió forintért újabb átvizsgálást tartottak, amelyet részben a Földművelésügyi Minisztérium által gyakorta megbízott ügyvédi iroda végzett – írja a VS.hu.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint ötvenfős stáb végezte az újbóli átvilágítást, amely „véglegesítés előtt áll” – közölték. Azt azonban nem tudni, hogy ez a vizsgálat – hasonlóan a Kehi és az ÁSZ átvilágításához – tárt-e fel bármilyen szabálytalanságot.

A VS.hu szerint olyan konzorcium végezte a vizsgálatot, amelynek tagja a Dr. Kovács P. Zoltán Ügyvédi Iroda is. A minisztérium közlése szerint az ügyvédi irodát szakmai alkalmassága, megfelelő referenciája miatt választották ki – utóbbiból pedig akad bőven, hiszen az elmúlt években nyolc szerződése is volt az irodának a szaktárcával, ezekből több tízmillió forint közpénz folyt be az ügyvédi iroda számlájára. Kovács a kishantosi gazdaság ellen indított perekben is képviselte a magyar államot – írja a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.