Húsz IC+ kocsi gyártását kezdi meg az idén a MÁV

A járműtípus a legújabb európai szabvány szerinti minősítéssel bír.

MTI
2016. 01. 28. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság a lap érdeklődésére közölte: erre a célra saját pénzt különítettek el, a kocsikat – a tervek szerint – a nemzetközi személyszállító forgalomban közlekedtetik majd. A járművek tervezett átadása 2017 második felében kezdődik és 2018-ban fejeződik be, a projekt költségvetése hatmilliárd forint.

A járművet a cég fejlesztette ki európai uniós támogatással, a két eddigi prototípus is Szolnokon épült. A tervezés, az építés és az engedélyezési eljárások lebonyolítása három évet vett igénybe. A járműtípus a legújabb európai szabvány szerinti minősítéssel bír, így a hazai mellett Európa bármely normál nyomtávú vonalán közlekedhet.

A MÁV-Start a nemzetközi mellett a belföldi forgalomban is közlekedtetné az IC+ járműveket. A sorozatgyártás azonban csak akkor indulhat meg, ha az anyagi háttér is megvan, erről jelenleg egyeztetések zajlanak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a vasúttársaság között – írja a napilap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.