Későbbre tolódik a jüankötvény-kibocsátás

Az ÁKK szerdán sikeresnek értékelte a jüankötvény kibocsátásának előkészítésére rendezett „non-deal roadshow”-t.

MTI
2016. 01. 14. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán sikeresnek értékelte a Bank of China (BOC) által a jüankötvény kibocsátásának előkészítésére hétfőn és kedden rendezett „non-deal roadshow”-t. Az ÁKK-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint „a tárgyalások sikeresek voltak, a befektetők nagyon elégedetten és pozitívan nyilatkoztak Magyarországról a hallottak alapján”.

Az államadósság-kezelő egy hete csütörtökön jelentette be, hogy Magyarország befektetők toborzásával bízta meg a Bank of China pénzintézetet egy jüanban denominált kötvény kibocsátásához. Az akkori bejelentésben hangsúlyozták, hogy Hongkongban és Szingapúrban „csak tájékozódó jellegű találkozókról van szó, ami a közeljövőben kötvénykibocsátáshoz is vezethet”.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt hónapban a Reuters hírügynökségnek adott interjúban „nagyon fontosnak” nevezte egy jüanban denominált kötvény kibocsátását a tavaly novemberben Kínával kötött megállapodásnak megfelelően. A kibocsátás felső határát 3 milliárd jüanban (455 millió dollár) jelölte meg akkor a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.