Matolcsy fia tényleg az apja hitelprogramját használta

A nemrég vásárolt bútorgyárról újabb kínos részletek derültek ki.

MNO
2016. 01. 06. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete mi is megírtuk a 444.hu információira hivatkozva, hogy közel milliárdos árbevételű bútorgyár tulajdonos-ügyvezetője lett Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám. Ami eddig ismert volt:

És most az is kiderült, pontosan milyen hitelről van szó.

Decemberben még csak sejteni lehetett, hogy a Matolcsy György által életre hívott emblematikus program, a cégeket olcsó hitelekkel támogató Növekedési Hitelprogram a hitel forrása, ezt a forrást hitelezte tovább Matolcsy Ádám cégének a Növekedési Hitelbank.

A 444.hu most kiderítette, hogy valóban ez a helyzet: mint írják, a cégbírósági papírok szövege szerint a Növekedési Hitelprogram Plusz forrását refinanszírozza a Növekedési Hitelbank. Az NHP+-t az MNB direkt a kisebb cégekre szabta, a hitelösszeg maximum 500 millió forint, a kamat legfeljebb évi 2,5 százalék.

A helyzet pikantériája, hogy 22-szer akkora a felvásárolt bútorgyár, mint a felvásárló cég, a hitel összege pedig négyszer annyi, mint a Glamorous 2014-es árbevétele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.