Megnőhet a kereslet az építőanyagok iránt

A keresletnövekedésre az idei év második felében lehet számítani.

MTI
2016. 01. 31. 21:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet vezetője kiemelte, a keresletnövekedésre az idei év második felében és még nagyobb arányban a jövő év elején lehet számítani, mivel a nemzetközi urbanizációs trend miatt az új társasházi lakások építésére nagyobb arányban számítanak, ezen ingatlanok engedélyeztetési ideje pedig hosszabb ideig tarthat.

Vidor Győző szólt arról is, hogy az építőanyagok iránti érdeklődés növekedésével várhatóan a nettó áruk is emelkedik, az áfacsökkentés, illetve a forgalmi adó visszaigényelhetősége ugyanakkor megakadályozhatja, hogy az árak robbanásszerűen nőjenek.

Kiemelte, amennyiben sikerülne évente 20-30 ezer új társasházi lakást építeni, stabilan 30-40 ezer új munkahelyet lehetne létrehozni az építőiparban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.