Mégsem épül fel a gumigyár

Tiltakozás és több ezer aláírás miatt dönthetett így Csányi Sándor.

MNO
2016. 01. 30. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy írják, Szabó Attila, a DK önkormányzati képviselője tartotta az első sajtótájékoztatót, gyűjtött több ezer tiltakozó aláírást, szervezett tüntetést. Végül a battaiak akarata érvényesült: először a város képviselő-testülete, majd a Pest Megyei Önkormányzat döntött úgy, hogy a tiltakozók mellé áll.

A Magyar Nemzetnek még novemberben jutott tudomására, hogy különös üzletre készülhet Csányi Sándor: Százhalombattán építene hulladékfeldolgozót az októberben alapított Homatech Zrt., amely az OTP-elnökhöz köthető. Egy 27 hektáros terület adásvétele miatt érdemelte ki a vállalat a kormány kitüntető figyelmét, és mint kiderült, az Eximbank nemcsak a TV2 és a Kopaszi-gát megvételéhez adott hitelt, hanem a Homatech Recycling Zrt. indulásához is, ráadásul a TV2 megvételéhez az OTP is adott hitelt.

A százhalombattai önkormányzat ugyanakkor semmit nem tudott a beruházásról, ám nem sokkal később már több ezer aláírás gyűlt össze, és tiltakozást is tartottak, amelyről a Hír TV is tudósított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.