Mélygarázsra és borospincére jelzálog?

Az ingatlan-nyilvántartás térképei ezentúl ezek elhelyezkedését és kiterjedését is feltünteti.

MTI
2016. 01. 16. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete Gábor, a Földmérési és Távérzékelési Intézet főigazgatója a lapnak elmondta, uniós forrásból megvalósuló projekt keretében 2018-ra teljessé válhat a számítógépes ügyintézés a földhivatalokban; csakúgy, mint a cégbíróságon, itt is elektronikusan fogadják majd a beadványokat.

A 18 milliárd forintos beruházással az eddiginél teljesebbé válnak a földhivatali térképek, mert például a föld felszíne alatti létesítményeket – a borospincék mellett az aluljárókat – is feltüntetik azokon.

Fekete Gábor a napilapnak elmondta azt is, hogy egy másik, 17,5 milliárd forintos fejlesztéssel pontossá, teljessé teszik és összehangolják a jelenleg egymástól elkülönülten működő, több mint száz állami térinformatikai adatbázist.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.