Menekültek: örülnek a szigornak a német mágnások

Ha az idén újabb egymillió bevándorlót fogadnak be, az veszélyt jelent a stabilitásra.

MTI
2016. 01. 24. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem sok időnk maradt rá, hogy megoldást találjunk” – figyelmeztetett.

A repülőgépgyártó konszern vezérigazgatója megértésének adott hangot az interjúban a határellenőrzések szigorításával kapcsolatban.

„Természetesen minden európai vállalat a nyitott határokat preferálná, egy bizonyos szintű ellenőrzéstől azonban nem lehet eltekinteni” – mondta, hangsúlyozva, hogy a határokon kialakult helyzetet az emberek az ellenőrzés feletti uralom elvesztéseként fogják fel, „ez pedig nagyon veszélyes a közhangulatra nézve”.

Joe Kaeser, a Siemens igazgatótanácsának elnöke is a határellenőrzések szigorítása mellett szólalt fel. „Nagyobb ellenőrzést kell gyakorolnunk a kialakult helyzet felett” – mondta, hozzátéve, hogy ennek felelősségét „helyes is és szükséges is felvállalni”.

A Deutsche Bank elnöke, Jürgen Fitschen viszont az Európai Unió külső határainak megerősítésében látja a megoldást. „Túl keveset tettünk eddig ennek érdekében, nem támogattuk például eléggé Görögország hatalmas erőfeszítéseit” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.