Milliókért rendelt tanulmányokat az FM Fazekas barátjától

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. többségi tulaja 22 éve jó barátja Fazekas Sándor agrárminiszternek.

MNO
2016. 01. 20. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bulvárlap internetes felületén megjelent cikk szerint az FM háttérintézményei 2014 szeptemberétől öt tanulmányt rendeltek a kazah mezőgazdasággal kapcsolatban annak a Horváth Lászlónak a cégétől, aki Fazekas Sándor agrárminiszter jó barátja. A tanulmányok többek között a kazah agrárlogisztika fejlesztési lehetőségeire, a kazah olajtartalmú növények termelésére, vagy a kazah juhtenyésztésre fókuszáltak. Ezek végösszege negyvenmillió forint volt.

A Bors azt írja, a TM Zrt. vezető tisztségviselője, többségi tulajdonosa, Horváth László 22 éve ápol jó barátságot Fazekas Sándorral, és hozzáteszik, az agrárminiszter jelenleg annak a Kunszövetségnek az elnöke, amely Tiszteletbeli Nagykunkapitánnyá választotta – az egyébként tiszteletbeli kazah konzul címet is magáénak tudó – Horváthot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.