Nagyot kaszált az állam a tankoláson

Az üzemanyag-forgalom után csaknem 600 milliárd forintnyi jövedéki adót fizettek be a polgárok.

MNO
2016. 01. 30. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából ezermilliárd forintnyi jövedéki adót fizettek be a fogyasztók a múlt évben – írta a Magyar Idők szombati számában. A cikk szerint az üzemanyagok után 584 milliárd, a dohány után több mint 300 milliárd, az alkohol forgalmazása után pedig 100 milliárd forint folyt be az államkasszába, ami az előző tíz év legmagasabb összege. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtófőnöke – a GfK Piackutató Intézet felmérésére hivatkozva – azt is közölte a lappal, hogy zsugorodott az illegális cigarettapiac, a múlt évben a forgalom 10,7 százaléka után nem fizethettek adót, míg 2014-ben a feketén eladott mennyiség 12,1 százalékra rúghatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.