Niki Lauda visszatér a légiiparba

A Mercedes Forma–1-es csapat ügyvezetője az Amira Airt vásárolta meg Ronny Pecik tulajdonostól.

MTI
2016. 01. 11. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes Forma–1-es csapat ügyvezetője az Amira Airt vásárolta meg Ronny Pecik tulajdonostól, de az üzlet értékét és annak egyéb részleteit nem közölték. A 2004-ben alapított Amira Air 14 darab, üzleti utasok igényeinek kifejlesztett repülőgépet üzemeltet.

Niki Lauda 1985-ben lépett be a légiiparba a Lauda Air megalapításával, amely először menetrend szerinti európai, majd a 90-es évektől hosszú távú járatokat üzemeltetett, majd 2000-ben eladta a céget az Austrian Airlines-nak, mely 2005-ben beolvasztotta a járatokat saját hálózatába. Három évvel később alapította meg a most is üzemelő Fly Nikit, amely charterjáratokat üzemeltet. Niki Lauda 2013-ban a Forma–1 miatt kiszállt a légitársaságból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.