Ön szerint is drága a benzin? Pedig nem az!

A második legolcsóbb a magyar üzemanyag a térségben.

MTI
2016. 01. 25. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak Ukrajnában kerül kevesebbe a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon – derül ki a Magyar Autóklub honlapján közölt adatok alapján végzett számításokból. Az évekig a legolcsóbbak közé tartozó Romániában átlagosan majdnem ötödével drágább a benzin, mint a magyarországi kutakon – olvasható a lapban.

A Népszabadság szerint a hazai autósoknak tágabb összevetésben sincs okuk panaszra, ugyanis 36 európai állam közül Magyarországon a benzin a hetedik, a gázolaj pedig a tizenegyedik legolcsóbbnak számít.

A napilap kitér arra is, hogy a GKI Energiakutató erre a hétre alapvetően változatlan üzemanyagárakat jósol, bár – mint megjegyzik – a benzin esetében egy-két forintos áremelés nem kizárt. Így a benzin ára 315-317, a gázolajé 296-298 forint körül állhat be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.