Online pénztárgép: vidéken sokan mentesülnek

A falusi vendégfogadásból élőknek nem kell elektronikus kasszával kiállított nyugtát adniuk.

MTI
2016. 01. 09. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság minisztériumi forrásból úgy értesült, hogy ettől az évtől sem kötelező a netes kasszák bevezetése a hivatalosan regisztráltak alapján közel háromezer, a bejelentés nélkül működőkkel együtt pedig becslések szerint öt-hatezer fős piacon.

Szabó Géza, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke a lapnak elmondta, hogy a döntés óriási segítséget jelenthet a legkisebb vállalkozásoknak és azoknak a családoknak, amelyeknek a megélhetés lehetőségét adja a falusi turizmusban való részvétel.

Az új típusú kasszarendszer kiépítése a jellemzően szezonálisan működtetett falusi vendéglátásban a százezer forintos gépek beszerzésén túl további beruházást igényelne, hiszen vannak olyan települések, ahol a technikai feltételek sincsenek meg a folyamatos internetes kapcsolathoz. A vidéki magánszállásadók között ráadásul több száz kézműves termelő, illetve az otthon megtermelt termékeket vendégasztalnál értékesítő őstermelő is van, akiknek így nem érné meg folytatni tevékenységüket – írja a Magyar Idők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.