Panaszkodnak a pécsiek a Tiborcz-féle lámpákra

A kereszteződésekben alig lehet látni a gyalogost. Az új LED-világítást nem sikerült jól kivitelezni.

MNO
2016. 01. 29. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 2015 februárjában nettó 900 millió forintért nyerte meg a pécsi közvilágítás korszerűsítését az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég. A helyi online lap arról ír, hogy több olvasójuk is panaszkodik a LED-es lámpák miatt.

A városfejlesztési főosztályvezető, Magay Miklós a Bama.hunak nyilatkozva viszont azt mondta: minden rendben van; mérések igazolják, hogy a LED-esítéssel kialakított közvilágítás egyenletesebb, erősebb, mint a korábbi, a gyalogosok is jól láthatóak. Hozzátette: az olvasói levelekből értesültek ők is a panaszokról, de konkrét helyszínek hiányában nehéz intézkedniük. Amennyiben konkrét helyszínre érkezik észrevétel, azt természetesen megvizsgálják – a lámpák beállításán, billentésén lehetőség van korrigálni.

A pécsi közvilágítással kapcsolatos hibák bejelentésére már külön oldalt is létrehoztak a helyieknek: https://kozvilhiba.hu//hibabejelentes.

Pécsett 7136 darab régi lámpát cseréltek LED-esre nettó 984 millió forintért. Az árban a régi lámpatestek leszerelése, a lámpák ára, felszerelésük, beállításuk, javítókészletük költsége is szerepel, ötéves garanciával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.