Rekordévet zárt az Audi

A VW-botrány nem ártott az Audinak: 25 ezerrel több járművet gyártottak tavaly.

MTI
2016. 01. 13. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 8-án jött a hír, hogy noha a Volkswagen AG konszern eladásai tavaly eléggé megcsappantak a botrány miatt, de a csoporthoz tartozó Porschéé és az Audié nőttek.

Az Audi most részletesen közölte a magyarországi vállalat jó mutatóit. A győri gyárban tavaly 1 538 933 négyhengeres Otto- és dízelmotor, valamint 7711 öthengeres Otto-motor készült, emellett 435 636 hathengeres motort és 40 240 nyolc-, tíz- és tizenkét hengeres erőforrást gyártottak. A termékekkel a Volkswagen-konszern 32 járműgyártó telephelyét látják el három kontinensen.

A közlemény emlékeztet: 2015 a motor- és a járműgyártásban is a jubileumok éve volt. Szeptemberben készült el a négymilliomodik Global Engine motor, egy R4 Otto-TFSI erőforrás. Novemberben hagyta el a gyártósort a hárommilliomodik V6 Otto-TFSI motor, valamint az egymilliomodik 1,2 és 1,4 literes R4 Otto-motorcsaládból származó erőforrás. Decemberben pedig legördült a háromszázezredik autó a gyártósorról, amely egy, az Amerikai Egyesült Államokban megrendelt viperazöld színű S3 Limousine volt.

A munkavállalók számát is növelték, igaz nem akkora mértékben: 11 274-ről 11 411-re nőtt 2015-ben.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.