időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Rekordközeli forgalom a hazai szállodákban

MTI
2016.01.05. 08:28

Jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma.

Hozzátette: a hazai vendégek nemcsak nyáron, hanem egész évben több időt töltöttek el a szálláshelyeken, így csaknem 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma. Kitért arra, hogy Budapest a külföldiek körében rendkívül népszerű, turisztikailag a világ egyik leglátogatottabb városa. Ennek okai között említette a vonzó árak mellett a jó légi összeköttetést, és azt, hogy a szállodai mellett az építészet, a gasztronómiai és a kulturális kínálat is vonzó. A fővárosi szállodák 70 százalék fölötti kihasználtságot értek el tavaly január–októberben.

Niklai Ákos rámutatott: a külföldi forgalom tavaly október–novemberben egy-két százalékkal visszaesett, ami a vidéki szállodákat érintette súlyosabban. Ez részben az orosz vendégek elmaradásának, részben a párizsi merényletek hatásának következménye. Ennek ellenére a 2015-ös év mindenképpen rekordévnek tekinthető szép növekedéssel – jelezte.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.