Rekordközeli forgalom a hazai szállodákban

Jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma.

MTI
2016. 01. 05. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a hazai vendégek nemcsak nyáron, hanem egész évben több időt töltöttek el a szálláshelyeken, így csaknem 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma. Kitért arra, hogy Budapest a külföldiek körében rendkívül népszerű, turisztikailag a világ egyik leglátogatottabb városa. Ennek okai között említette a vonzó árak mellett a jó légi összeköttetést, és azt, hogy a szállodai mellett az építészet, a gasztronómiai és a kulturális kínálat is vonzó. A fővárosi szállodák 70 százalék fölötti kihasználtságot értek el tavaly január–októberben.

Niklai Ákos rámutatott: a külföldi forgalom tavaly október–novemberben egy-két százalékkal visszaesett, ami a vidéki szállodákat érintette súlyosabban. Ez részben az orosz vendégek elmaradásának, részben a párizsi merényletek hatásának következménye. Ennek ellenére a 2015-ös év mindenképpen rekordévnek tekinthető szép növekedéssel – jelezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.