Renault: legalább 15 ezer autót visszahívnak

Kiderült, hogy több jármű károsanyag-kibocsátási szintje jóval meghaladja a határértéket.

MNO
2016. 01. 19. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés azután született, hogy bizonyos autók emissziós szintjének vizsgálatakor kiderült: túl magasak az értékek. A Renault ígéretet tett arra, hogy kidolgoz egy technikai tervet az értékek letöréséhez.

A francia energiaminiszter, Segolene Royal ugyanakkor közölte: nem a Renault az egyetlen, melyről kiderültek a kínos részletek, ám többet, így például neveket nem árult el. „A cég több mint 15 ezer autóját hívja vissza, melyeken ígérete szerint végre fogja hajtani a helyes vizsgálatokat. A szűrési rendszer nagy melegben és 17 fok alatt nem működik” – tudatta.

A BBC szerint ugyanakkor miközben a Renault értékesítési vezetője a 2015-ös eladási eredményeket ismertette, azt mondta, nem követtek el csalást. „Nem használtunk (csalásra lehetőséget adó) szoftvert vagy más eljárást” – védekezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.