Soha nem jött még ennyi utas a Liszt Ferenc reptérre

Az év végi forgalom meghaladta a 10 millió főt. Az európai átlag két és félszeresét produkálta a „Ferihegy 2”.

MNO
2016. 01. 15. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Airport forgalma az év végére elérte a 10,3 millió főt, és mint írták, még soha ennyi utas nem érkezett és nem indult Budapestről. A 12,5 százalékos éves forgalomnövekedés két és félszerese a tavaly rögzített 5 százalékos európai bővülésnek, és régiós szinten is kiemelkedő (Bécs: 1,5 százalék, Varsó: 6,1 százalék, Prága: 7,4 százalék). Ezzel Budapest lett a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő légikikötője.

Újdonságot is tartogat 2016: a nyári menetrendben 13 útvonallal bővül a kínálat. A legnagyobb utasforgalmat bonyolító Wizz Air öt új járatot indít a nyári szezonban, melyek közül az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó úti cél Izland lett.

A Ryanair összesen tizennyolc járattal van jelen Budapesten, ebből négy új útvonal az ír légitársaság magyarországi kínálatában (Málta, Malaga, Gran Canaria és Korfu). Az easyJet heti három alkalommal kínálja Lyont – a közép-franciaországi régió központja iránt hatalmas a kereslet Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.