Százezreket osztogat a BKK

A bérmegtakarításnak köszönhetően egyszeri juttatásban részesül minden dolgozó.

MNO
2016. 01. 07. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden mi is írtunk róla, hogy az 1-es villamos vonalán található mozgólépcsők leálltak, mivel a távfelügyeleti rendszer még nem volt megoldott, az Index szerint erre azért volt szükség, mert a mozgólépcsőt felügyelő biztonsági őrök bérére nem jut pénz. Ezt egyébként ma a BKK cáfolta.

A pénzügyi problémák ellenére a BKK dolgozói egyszeri juttatásban részesülnek a héten a Nol.hu információi szerint. A cég vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán ugyanis arra tett javaslatot, hogy a teljes munkaidőben dolgozók 30 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban és 72 ezer forint egyszeri juttatásban részesüljenek. Az év közben belépők, illetve távozók és a részmunkaidősök a munkaidővel arányos mértékben kapnak a pénzből. A kifizetésre a tavalyi bérmegállapodásnak megfelelően a bér-, valamint a cafeteria-megtakarítás részleges felosztása biztosít fedezetet. A juttatást ezen a héten kapják meg az érintettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.