Százmilliárdok jöttek be az útdíjból

A teherautók által használt e-útdíjból származó bevétel meghaladta a bruttó 185,7 milliárd forintot.

MNO
2016. 01. 07. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevezetése után az első fél évben 78,8 milliárd volt a bevétel, míg 2014-ben csaknem 162,77 milliárd forint. A lap szerint a teherautók által használt e-útdíjból (HU-GO) származó bevétel meghaladta a bruttó 185,7 milliárd forintot, az e-matricából 57,8 milliárd forint folyt be 2015-ben. A HU-GO-bevételek növekedésében szerepet játszott a díjköteles hálózat bővülése mellett az is, hogy 2015. januártól 5 százalékkal emelték a tarifáját – olvasható az MTI szemléjében.

Az e-matrica díja évek óta változatlan, azonban tavaly 900 ezerrel többet értékesítettek belőle az egy évvel korábbinál. A megyei matrica bevezetése jellemzően a havi matricákat szorította ki.

Mint írják, az internet és az online kereskedelem térnyerése ellenére az autósok továbbra sem vásárolnak nagyobb arányban interneten e-matricákat, mint három éve. Az autósok mintegy 10 százaléka veszi meg a matricát az interneten keresztül, míg több mint 85 százalékuk viszonteladóktól szerzi be.

A lap szerint a NÚSZ tovább bővíti a foglalkoztatottak számát. Idén januárban nyitották meg a dél-pesti ügyfélszolgálati irodát, ezzel együtt pedig már 18 ilyen létezik, 48 munkavállalóval. Nem csak az értékesítés zajlik az irodákban, a személyesen végezhető ügyfélszolgálati szolgáltatásokat is itt intézik. Az e-matricás és a HU-GO e-útdíjas ügyfelekre is kiterjed az ügyfélkapcsolati tevékenység – mondta a Világgazdaságnak Kibédi-Varga Lajos, a NÚSZ szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.