Szép lassan bekúszhat a GE a Paks II. projektbe

Orbán Viktorral tárgyalt a General Electric alelnöke.

MNO
2016. 01. 20. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – a felek megállapodtak: regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében – írja az MTI.

Havasi Bertalan hozzátette: a megbeszélésen szó volt a Paksi Atomerőmű kapacitásbővítéséről is, amellyel kapcsolatban a GE alelnöke cégét érdekeltnek, motiváltnak nevezte; Orbán Viktor és John G. Rice reményét fejezte ki, hogy a projektben amerikai–orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

A felek elégedetten nyugtázták, hogy a GE ma már a harmadik legnagyobb exportőr vállalat Magyarországon, amely 11 ezer magyar embernek ad megélhetést. A cég folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait – tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök.

A Magyar Nemzet korábban elsőként írta meg, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök február 17-én Moszkvába látogat, ahol Vlagyimir Putyin orosz államfővel tárgyal majd, a megbeszélés fókuszában a paksi bővítés lesz. További érdekesség, hogy ágazati szakszervezetek attól tartanak, hogy az oroszok pénzhiány miatt lassítani szeretnék a projektet – ezt már a Népszabadság szellőztette meg. Orbánék a források minél előbbi lehívásában érdekeltek, de az oroszok a lap szerint nem bánnák, ha a magyarok több saját forrást vonnának be a projektbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.