Titkolózik az állami bank a 16 milliárd odaítéléséről

Egymásra hivatkozva a felek nem nyilatkoznak.

MNO
2016. 01. 20. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes úgy értesült, hogy a GB & Partners nyerte a tendert. A céget és a bankot is egyaránt szoros kapcsolat fűzi Rogán Antalhoz– írja az Index. Például az ügyvezető partner, Gubicza Ágoston felesége Rogán Antal exneje, Sonnevend Alexandra, aki Rogán első gyerekének anyja is. Ráadásul Boris Mihály Róbert ügyvezető partner, az igazgatóság elnöke bejelentett lakcíme ott van, ahol Rogán Antalnak és feleségének is van lakása. De további is van. Az Eximbank igazgatóságának tagja és egyben vezérigazgató-helyettese az Pukás András, aki korábban Rogán Antal mellett dolgozott mint V. kerületi alpolgármester.

Az Index többször megkereste a céget, Boris Mihály banktitoknak minősülő információkra hivatkozva nem válaszolt a pályázattal kapcsolatos kérdésekre. Az Eximbank állítása szerint azonban nyolc jelentkező váltotta ki a pályázati anyagot, és négy alapkezelő nyújtott be pályázatot. Később a portál kiírás utáni megkeresése után december 18-ra módosították az eredményhirdetés határidejét és nem reagáltak.

„Mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy a kiírás jogszerűen történt meg. A pályázati anyagok benyújtására nyitva álló határidő tekintetében nincs jogszabályi előírás. Véleményünk szerint a pályázatra jelentkezők a versenyszférában működő piaci szereplők, ezt figyelembe véve elegendő az idő a felkészülésre, amennyiben megfelelő létszámú apparátus áll a Pályázó rendelkezésére” – írták válaszukban az Indexnek.

A Forbesnak pedig azt a választ küldték, hogy az eredményt „a másik fél jóváhagyásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra, üzleti titok miatt”. Így egymásra hivatkozva a felek nem nyilatkoznak a 16 milliárd forintos pályázat ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.