Több magyar sertéshúst vesznek az áruházláncok

Egyértelműen, érezhetően megnőtt a sertéshús iránti kereslet az év eleji áfacsökkentés hatására.

MTI
2016. 01. 16. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január elsejével 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéstőkehús áfája. A Népszabadságnak nyilatkozva Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke és az egyik legnagyobb előállító és feldolgozó Bonafarm-csoport vállalati kapcsolati igazgatója az eltelt két hét adatai alapján pontos forgalmi számot még nem szeretett volna mondani, de főleg a nagyáruházláncoknál megnőtt a sertéshús vásárlása, illetve az átlagos vásárlások mennyisége.

Ezen a véleményen volt a Magyar Hírlapnak nyilatkozó Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára is, úgy látja, hogy egyértelműen megnőtt a kereslet a szükséges és nagyon várt áfacsökkentés hatására.

Mindkét lap foglalkozik azzal, hogy bizonyos sertéshúsrészek (fej, toka- és hasi szalonna, körmök) áfabesorolása nem egyértelmű. A napilapok szerint a vámtarifaszámok segíthetnek ebben a kérdésben, a Magyar Hírlap azonban úgy tudja, hamarosan a hivatalos adóhivatali állásfoglalás is elkészülhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.