TV2-ügy: reagált az elutasításra a Megapolis

Yvonne Dederick és Simon Zsolt tisztességtelen áron adták el a TV2-t saját maguknak.

MNO
2016. 01. 25. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt bejelentésével kapcsolatban, miszerint a Fővárosi Törvényszék cégbírósága január 25-én kézbesített végzésében első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte, a Megapolis Media Zrt. a következő közleményt adta ki:

„Yvonne Dederick és Simon Zsolt két év alatt eddig háromszor adták el a TV2-t. Először 2013. december 23-án a Megapolis Media Zrt.-nek, aztán 2014. október 20-án saját maguknak, végül 2015. október 15-én a Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek.

 

A három eladásból csak a saját magukkal kötött szerződés adatait hozták nyilvánosságra. Ebből kiderül, hogy fejenként 250-250 ezer forintot fizettek saját maguknak a TV2 feléért, azaz 500 ezer forintot adtak az egészért. Ennél a Megapolis Media Zrt. biztosan, a Magyar Broadcasting Co. Kft. pedig valószínűleg többet fizetett érte.

 

A Megapolis Media Zrt. véleménye szerint Yvonne Dederick és Simon Zsolt saját maguknak tisztességtelen áron és szerződésszegő módon adták el a TV2-t, ezért a Megapolis Media Zrt. keresettel támadta meg a szerződéseket. A per a Fővárosi Törvényszéken folyamatban van.

 

Ez az a per, amelyben a TV2 tulajdonlásának kérdéséről, valamint Yvonne Dedericknek és Simon Zsoltnak a TV2 valamennyi vevőjével szemben fennálló felelősségéről a bíróság majd véglegesen dönt. Addig minden közbenső lépés – köztük az a most meghozott, nem jogerős végzés vagy akár Yvonne Dederick és Simon Zsolt mai bejelentése – csak egy-egy, bár kétségkívül nem lényegtelen epizód a TV2 tulajdonlásának ügyében.

 

A Megapolis Media Zrt. a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának a mai napon hozott végzései ellen fellebbezéssel fog élni.”

A cégbíróság január 25-i döntése megerősíti, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik egyúttal a társaság ügyvezetői is, továbbá, hogy a Megapolis Media Zrt. képviselőinek számos, a jelen tárgyban tett kijelentése valótlan. A két ügyvezető ismét jelezte: megerősítik, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a társaság.

Január 3-án jelentette be a Magyar Broadcasting Co. Kft., hogy lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.