Újabb ötmillió autót hívnak vissza Amerikában

Kiderült, hogy a beépített japán gyártmányú légzsákok életveszélyesek.

MTI
2016. 01. 24. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nemrégiben Dél-Karolinában történt baleset késztette arra a közlekedésbiztonsági hatóságot, hogy visszahívasson ötmillió gépjárművet: a balesetben az autó vezetője meghalt, mert koccanáskor a légzsák felrobbant, és a fémdarabok a sofőr testébe fúródtak. A vizsgálatok után kiderült, hogy a japán Takata nevű cég által gyártott légzsákok hibásak, életveszélyesek, és eddig már több mint száz amerikai gépkocsivezetőnek okoztak komoly sérüléseket, összesen tízen haltak meg emiatt.

A Takata légzsákjait a Ford, a Volkswagen, az Audi, a Mercedes és a Saab típusú gépkocsiknál használták a gyártók, és a japán cég annak ellenére sem változtatott a légzsákok konstrukcióján, hogy tavaly kétszázmillió dolláros büntetést kellett fizetnie.

Az újabb visszahívással 24 millió fölé emelkedik a hibás Takata légzsákok miatt az Amerikában visszahívott autók száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.