Újra működnek a mozgólépcsők

A BKK és a BKV megállapodott, miután kedden kiderült: a távvezérléssel gondok vannak.

MTI
2016. 01. 07. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a mozgólépcsők üzemeltetésének egyik feltétele azok távfelügyeletének megoldása, így például a távoli vészleállítás lehetőségének kiépítése.

A távfelügyeleti rendszer, azaz a mozgólépcsőket megfigyelő kamerák és a kameraközpont a kivitelezési szerződéseknek megfelelően elkészült, azonban a mozgólépcsők távvezérlését még nem tartalmazza, ugyanis az az uniós villamosfejlesztési projektnek nem volt része. Ez a kiegészítő fejlesztés a forrás biztosításával a beruházás előkészítését követően, várhatóan még ez évben megtörténhet. A mostani megállapodás értelmében a BKK a továbbiakban is biztosítja a helyszíni üzemügyeleteseket a BKV Zrt. üzemeltetésében lévő mozgólépcsőkre, így azt a fővárosban közlekedők biztonságosan használhatják.

Hangsúlyozták, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben sem a BKK, sem a BKV Zrt. nem bocsátott el egyetlen biztonsági őrt sem, ugyanis egyik cég sem foglalkoztat biztonsági őröket, a szolgáltatást külső vállalkozásoktól rendelik meg. A létszám átcsoportosításával továbbra is biztosítható a szükséges munka – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.