A Bakonyi Erőműnél hagyják, hogy belepje a pernye Ajkát

A kazánokkal együtt kéne bekapcsolni a szűrést, ám a lakosok szerint ez nem történik meg.

MNO
2016. 02. 08. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap helyszíni tudósításában arról számolt be, hogy a településen lévő erőműből, mely egyébként Demján Sándor érdekeltségébe tartozik, tetemes mennyiségű pernye hullik, mikor bekapcsolják a kazánokat. Ugyanis a filtereket is be kéne, ám ez mégsem történik meg, így a káros anyag nem ég el, nem kötődik meg, hanem ránk hullik – ezt már a Schwartz Béla polgármester mondta a Népszabadságnak. Emiatt feljelentést is tettek koromszennyezés miatt – igaz, ismeretlen tettes ellen. Emellett azt is kilátásba helyezte, hogyha az erőmű nem korszerűsíti a technológiáját, a város egy befektetővel összefogva saját távfűtő erőművet építene.

A lakosok és a polgármester aggodalmát Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója is osztotta, aki szerint nehezen feltételezhető, hogy a légszennyezésnek nincs egészségkárosító hatása.

Német Frigyes, a Bakonyi Erőmű vezérigazgatója azt mondta ezzel kapcsolatban: a filterek korszerűsítését már megkezdték, az egészségügyi károkról pedig nem szóbeszéd, hanem egy független vizsgálat alapján kéne véleményt formálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.