A japán légitársaságok módosítanak

Féltik utasaik épségét a rakétafenyegetés miatt.

MTI
2016. 02. 05. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február 8–25. közötti időszakban, amikor saját közlése szerint a phenjani rezsim egy műholdat készül Föld körüli pályára állítani, a két légitársaság kerülő útvonalon közlekedteti majd az indonéz és a Fülöp-szigeteki fővárosba, Jakartába és Manilába tartó járatait, amelyek máskor a Fülöp-szigetek körüli vizek felett vezető légifolyosókat használják.

A lépést az indokolja, hogy a rendelkezésre álló információk szerint ebben a térségben zuhannak majd le az észak-koreai rakéta hajtóművének darabjai.

Néhány héttel azután, hogy Észak-Korea a nemzetközi közösség által elítélt újabb kísérleti nukleáris robbantást hajtott végre, a phenjani vezetés arról értesítette az ENSZ illetékes szerveit, hogy egy műholdat készül Föld körüli pályára állítani.

Az ENSZ határozatai mindenféle nukleáris és ballisztikusrakéta-program folytatását tiltják a vele ellenséges országokat rendszeresen katonai megtorlással fenyegető Phenjannak.

A világtól elzárkózó phenjani diktatúra azt közölte a világszervezettel, hogy űrprogramja tisztán tudományos célokat szolgál, az Egyesült Államok és távol-keleti szövetségesei szerint azonban Észak-Korea célja nem műholdak Föld körüli pályára állítása, hanem a hasznos terhet szállító, nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták (ICBM) tesztelése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.