Devizahitel: majd ezren fordultak bírósághoz

A lezárt ügyek 98 százalékát megszüntette a testület.

MTI
2016. 02. 08. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adósok a legtöbb esetben a helyes elszámolást vitatták – írja a Világgazdaság. Volt olyan is, amikor az elszámolási kötelezettség megállapítását szerették volna elérni, de a panaszeljárásra kötelezés is célként jelent meg. Az elszámolási ügyekből több mint négyezret nem zárt még le a Pénzügyi Békéltető Testület. De legfeljebb néhány száz olyan esetre kell számítani, amelynél a bírósági nemperes eljárást választják végső fórumként az ügyfelek.

Az elszámolásról szóló szabályozás szerint az adósoknak az elszámolást tartalmazó levél kézhezvételétől számítva 30 napjuk van jelezni panaszukat a pénzügyi szolgáltatónál, és ha ott sem járnak sikerrel – aminek 60 napon belül kell kiderülnie –, akkor fordulhatnak a PBT-hez.

A szabályozás szerint három esetben lehetett a PBT segítségét kérni:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.