Fizetésképtelenné vált az egyik legnagyobb malomipari cég

Csődvédelmet kért a Sikér Malomipari Zrt. Sokáig veszteségek árán is próbálták megőrizni pozíciójukat, hiába.

MNO
2016. 02. 06. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A regionális portál cikkében emlékeztet, a Sikér 24 éve működik magyar családi magántulajdonban, Tatabánya székhellyel. Azt írják, az utóbbi évek küzdelmesek voltak a hazai malomipar számára, miután a piaci szereplők között komoly árverseny alakult, és még veszteségek árán is próbálták megőrizni pozíciójukat. Ez külön kihívást jelentett a Sikérnek mint multinacionális tőkével nem rendelkező vállalkozásnak.

Blázsik Ferenc tulajdonos a további okok között említett egy 2008 óta húzódó versenyhivatali eljárást, valamint a Széchenyi Bank csődjét is. Utóbbival kapcsolatban közölte, az onnan jóváhagyott hitelekből kezdték meg szekszárdi üzemük felújítását, viszont a bankcsőd bekövetkeztének pillanatában már a pályázatok miatt nem lehetett felfüggeszteni a beruházást.

A tulajdonos hangot adott abbeli reményének, hogy a csődegyezség során megállapodásra jutnak a hitelezőkkel. Hozzátette, reméli, hogy „ez a csőd felhívja a kormányzat figyelmét a magyar gabonafeldolgozó-ipar nehéz helyzetére”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.