Irányítása alá vonná a kormány a teljes turizmust

Az idegenforgalom egészét lefedő gigaszervezetet hoznának létre egy titkos előterjesztés szerint.

MNO
2016. 02. 03. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál ismertetése szerint a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (NIÜ) – a Magyar Turizmus Zrt. helyett –, illetve az alá tartozó egyéb intézmények a teljes turizmust lefednék a sportrendezvényektől kezdve a konferenciákon és az állami rendezvényeken át a koncertekig. Az előterjesztés alapján cél a vidéki régiók népszerűsítése, termékké alakítása, de külön figyelmet fordítanának a fővárosra is, létrehoznák a „Budapest brandet” és saját „hop on hop off” buszokat indítanának.

Az anyag szerint kiemelt cél Magyarország centrális szerephez juttatása az üzleti turizmus tekintetében, Budapestből egy Bécset és Prágát maga mögé utasító konferenciaközpontot hoznának létre. De az olyan tömegrendezvények, mint egyes nagykoncertek vagy a tűzijáték lebonyolításért a NIÜ egyik alszervezete felelne. A Sportrendezvények Divízió szükségessége az előterjesztés szerint nem is kérdéses – írja a hvg.hu –, feladatuk lenne minél több nemzetközi sporteseményt Magyarországra hozni. A divízió a sportági szakszövetségekkel együttműködési megállapodásokat kötne, és döntési joguk lehetne olyan kérdésekben, mint a pályázás vagy a szponzoráció – amiben persze az állami tulajdonú cégek is azonnal képbe kerülhetnek – olvasható a cikkben.

Az előterjesztést – ami jelenleg még nincs hivatalosan megerősítve – a Miniszterelnöki Kabinetiroda jegyzi, jóváhagyója Rogán Antal miniszter. A hvg.hu azt írja, az anyag végén pontokba szedve ott áll, hogy az EU-nak véleményezési joga nincs, az Országgyűlésnek nem kell tárgyalnia, nem kell társadalmi egyeztetést tartani róla, és „vitás kérdés nem merült fel”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.