Jól akakult a kiskereskedelmi forgalom

Az adatok 5,6 százalékos egész éves növekedést mutatnak.

MTI
2016. 02. 03. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiigazított adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben egyformán 3,4 százalékos volt a növekedés decemberben és az egész év alatt. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,4 százalékkal nőtt a forgalom decemberben és 7,6 százalékos volt az egész éves növekedés. Az üzemanyag-eladások decemberben csak 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi magas bázist, de az év során 7,1 százalékkal szárnyalták túl a 2014-est.

A naptárhatással korrigált adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 2013 júliusa óta minden hónapban bővült. A 2012-es 1,9 százalékos éves visszaesés után 2013-ban 1,6, 2014-ben pedig 5,2 százalékkal nőttek az eladások az előző évhez képest.

Ugyancsak 2013 júliusa óta emelkedett minden hónapban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma. Tavaly a legnagyobb, 6,3 százalékos növekedést júliusban mérte a KSH.

Szintén 2013 júliusa óta növekszik folyamatosan nem élelmiszer-kiskereskedelem volumene, 2015-ben a legnagyobb, 12,2 százalékos bővülést a január hozta az előző év azonos időszakával összevetve.

Az üzemanyag-eladások 2013 áprilisában indultak azóta is tartó folyamatos növekedésnek, tavaly a legerősebb hónap a február volt, amikor 11,1 százalékkal bővült a forgalom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.