Komoly milliókba került az NGM karácsonyi bulija

Az NGM tavaly összesen 1237 szerződést kötött körülbelül tizenegy és fél milliárd forint értékben.

MNO
2016. 02. 04. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk beszámol róla, hogy a december 17-én a Millenárison tartott rendezvényre az állófogadásra és az ehhez szükséges bútorok bérlésére majdnem 20 millió forintot költöttek. Az ünnepség megtartásához kapcsolódó szolgáltatások – lebonyolítástól a hangosításon át a takarításig – biztosítására bruttó 3,1 millió forintot fizetett ki a tárca a Bambi Entertainment Kft.-nek, amelynek tulajdonosa egyébként az a Fodor Péter, aki a Millenáris vezető rendezvényszervezője egyben.

Az NGM tavaly összesen 1237 szerződést kötött körülbelül 11,5 milliárd forint értékben, ebből 266 tétel 5 millió forint feletti, 10,4 milliárd forint értékben, közel 1000 pedig ez alatti, azok összértéke kicsit több mint 1 milliárd forint. A Világgazdaság kiemeli, hogy a legnagyobb kifizetések informatikai fejlesztések folyományai, a két legnagyobb értékű szerződést a Microsofttal kötötte a tárca.

A Világgazdaság információja alapján a Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, vizsgáltassa ki, hogyan költhettek 23 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) karácsonyi ünnepségére, miközben nem adtak fizetést a tanároknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium úgy reagált, hogy saját működési költsége év közbeni megtakarításából fedezte karácsonyi rendezvényét, hozzátéve, hogy a Világgazdaságban megjelentekkel ellentétben nem 350, hanem 26 millió forintba került az esemény. A minisztérium azt is közölte, hogy a rendezvény lebonyolításával az állami tulajdonú Millenáris Nonprotit Kft.-t bízták meg, és a rendezvényre a tárca 2200 dolgozóját hívták meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.