Lezárta a szabadalmi vitát a Nokia és a Samsung

A felek elfogadták a választott bíróság visszamenőleges döntését a licencdíjakról.

MTI
2016. 02. 01. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn Nokia hétfői közleménye szerint a felek elfogadták a választott bíróság visszamenőleges döntését a Nokiának járó licencdíjakról. A döntés a 2014-től 2018-ig tartó periódusra szól. A licencdíj összegét a közlemény nem nevezte meg.

A mobiltelefon-piacon egykor piacvezető Nokia tavaly értékesítette mobiltelefon-üzletágát a Microsoftnak. A Nokia azóta mobiltávközlési hálózati berendezések gyártásával és technológiai szolgáltatásokkal foglalkozik, valamint nála maradtak a mobiltávközlési szabadalmi jogok is.

A Nokia licencdíjakkal foglalkozó technológiai részlegének a mostani döntéssel együtt tavaly 1,02 milliárd euró bevétele volt, a negyedik negyedévben pedig 400 millió euró. A Nokia Technologies bevétele 2014-ben 578 millió euró volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.