Tejpiac: áfacsökkentésben bízik az ágazat

A kereskedőkkel, valamint a feldolgozókkal is egyeztetéseket folytatnak.

MTI
2016. 02. 06. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szombati számában megjelentek szerint a kereskedőkkel, valamint a feldolgozókkal is tárgyalásokat folytatnak a tejágazati képviselők a magasabb felvásárlási ár érdekében. A terméktanács elnöke azt mondta, hogy már több mint tizenöt éve használják „vevőcsalogatónak” a tejtermékeket az üzletláncok, ezt a gyakorlatot pedig meg kell szüntetni. Emellett a dömpingáras, sokszor gyenge minőségű termékek behozatalát is segítik a nagy üzletláncok, ami szintén a magyar termelőket hozza nehéz helyzetbe.

A Magyar Hírlap emlékeztetett arra: a tejpiaci válság oka, hogy az orosz embargó bevezetése miatt az európai termelők fontos piacot veszítettek, emellett a kínai felvásárlások is visszaestek. A bajt tetézte a tejkvóta kivezetése, ami uniós szinten túltermeléshez vezetett – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.