Tízezer embert rúg ki Európa legnagyobb olajcége

Tizenhárom éve nem volt ilyen mélyen a Shell profitja.

MNO
2016. 02. 04. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb olajcége hivatalosan is bejelentette, hogy tízezer alkalmazottjától válik meg, miután profitja tizenhárom éves mélységbe zuhant – írja a BBC. A vállalat 2014-es összbevétele 19 milliárd dollár volt, a tavalyi évben ez az összeg a 4 milliárdot sem érte el.

A Shell a kirúgások mellett erősen mérsékli az ez évre tervezett beruházásait. A működési költségeket tavaly nagyjából 4 milliárd dollárral csökkentette, idén pedig további 3 milliárd dollárt faragna le a költségvetésből.

A cég, amennyiben a körülmények indokolttá teszik, tovább intézkedéseket hajt majd végre, hogy kezelje az alacsony olajár okozta hatásokat – mondta Ben van Beurden vezérigazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.