Több pénzmosó számlát nyitottak a hajrában

A kormány által biztosított adóamnesztiával tavaly 720 Stabilitás megtakarítási számlát nyitottak.

MTI
2016. 02. 03. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a lap részére elküldött adataiból kiderült, hogy a kormány által garantált adóamnesztiával tavaly 720 Stabilitás megtakarítási számlát nyitottak, ahol 53,2 milliárd forintot helyeztek el a tulajdonosok. Egy évvel korábban a megnyitott számlák száma 610 volt, a rajtuk elhelyezett betétek összege pedig 37,9 milliárd forintot tett ki.

A lap megjegyzi: a múlt évi növekedés ellenére is a vártnál kisebb a Stabilitás megtakarítási számlán elhelyezett tavalyi összeg. Az év végi hajrá annak tudható be a szakértők szerint, hogy január 1-jén több mint ötven ország szigorította az idevonatkozó szabályokat és egyezményeket. Ennek a változásnak mentek elébe a pénzüket a múlt év végén legalizáló magyarok. Az adóamnesztiának köszönhetően eddig 91 milliárd forintot hoztak haza a külföldön rejtegetett vagyonokból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.