Továbbra is megoldatlan sok Malév-járat pótlása

4 éve nincs Malév. A légitársaság felszámolása továbbra is folyamatban van. A Balkán felé alig repülnek gépek.

MNO
2016. 02. 03. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető Budapest Airport (BA) Zrt. kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: ezek közé tartozik Montenegró fővárosa, Podgorica és a macedón Szkopje, ahol egyébként több magyar vállalkozásnak van érdekeltsége. De nincs közvetlen kapcsolat Tiranába, Szarajevóba és Zágrábba, sem, valamint hiányzik a kolozsvári és a nagyváradi járat is.

A BA felmérése szerint lenne piaca egy három-öt, kisebb, például turbópropelleres gépeket üzemeltető, a budapesti járatokra ráhordó légitársaságnak – teszik hozzá.

Mint írják, az átszálló utasok is hiányoznak Ferihegyről: a Malév idejében évi másfél millió tranzitutas érkezett a fővárosba, számuk mára ezerre csökkent. Ugyanakkor megerősödött a két pont közti utazás, ennek köszönhetően sokkal többen érkeznek Magyarországra.

A Budapest Airport utasforgalma egyébként folyamatosan nő, erről itt írtunk.

A Malév felszámolása továbbra is folyamatban van, a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. 2016. június 30-ig kért és kapott lehetőséget a Fővárosi Törvényszéktől a lezárásra – közölte a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.