Egy hétig sztrájkolnak az Air France-nál

A belföldi és európai járatok 30 százaléka, míg a tengerentúliak nem egészen tíz százaléka kiesik.

MTI
2016. 07. 26. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztrájk miatt előreláthatólag az Air France belföldi és európai járatainak 30 százaléka, míg a tengerentúli járatoknak nem egészen tíz százaléka esik ki – közölte hétfő éjjel a légitársaság.

A munkabeszüntetés nem érinti az Air France leányvállalatait és a partnercégeket, vagyis a Hop, a KLM és a Delta légitársaságok járatait.

A nyári főszezonban naponta átlagosan ezer Air France-járat közlekedik, összesen 140 ezer utassal.

A légitársaság becslése szerint a légi kísérők 35 százaléka fog sztrájkolni.

A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek és a vállalatnak nem sikerült megállapodniuk a béreket és a munkakövetelményeket is szabályozó kollektív szerződésről, amely októberben lejár. A munkáltató azt javasolta, hogy a megállapodást hosszabbítsák meg 17 hónappal. A szakszervezetek viszont azt szeretnék, ha az új megállapodás legalább három évre szólna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.