Így juthatnának a magyar dolgozók magasabb bérekhez

Az innovációra és a kkv-kra helyeznék a hangsúlyt készülő akciótervükben.

MTI
2016. 07. 28. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány évek óta elhibázott gazdaságpolitikát folytat, a kabinet például a bérek alacsonyan tartásával „összeszerelő üzemmé„ alakította Magyarországot. A hazai munkaerőhiány egyre nagyobb méreteket ölt, jelenleg már a cégek háromnegyede küzd ezzel a problémával – tette hozzá.

Az LMP egy olyan akcióterv kidolgozásába kezdett, amely gyökeresen eltér a kormány gazdaságpolitikájától, és az innováció, valamint a kutatás-fejlesztés erősítésére helyezi a hangsúlyt – fogalmazott Szél Bernadett. Szerinte a magas hozzáadott értéket előállító kis- és közepes vállalkozások valós támogatására van szükség, és az országot a technológiai innováció központjává kell tenni. Ezek szükségesek ahhoz, hogy magasabbak legyenek a munkabérek, több munkahely legyen az országban, és a munkaerő kivándorlása is így állítható meg – fejtette ki.

Az LMP az akciótervben többek között az ökológiai gazdálkodás erősítését, a fenntartható közlekedés feltételeinek javítását, a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználását és az épületek energetikai korszerűsítését is szorgalmazza. Az akciótervet szakmai konzultációk után az ősz folyamán nyújtják be az Országgyűlésnek – ismertette Szél Bernadett.

Semmiféle koalíciót nem vállal az LMP, mely a vidék és a kormánypárti szavazók megnyerésével kerülne hatalomba – derül ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból, melynek a két társelnök, Szél Bernadett és Hadházy Ákos adott interjút.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.